de
en
nl
top

Cultuur en landschap

U maakt een rondreis met de auto door het bergachtige land van Kirgizië, waar u heel veel variatie aan landschappen zult zien. Niet alleen de grootte van de bergen, maar ook de kleuren, vormen en de verschillende begroeiingen geven schitterende beelden. Op verschillende bergtoppen ligt eeuwige sneeuw en zijn er gletsjers.

De nomaden trekken in de zomer nog rond door de bergen met hun vee en overnachten in yurten.  De cultuur van de nomaden en hun gastvrijheid leert u van nabij kennen.

De rondreis begint in Bishkek en gaat langs de meren Issyk-Kul en Son-Kul. Tijdens deze reis rijdt u over verschillende bergpassen met een adembenemend uitzicht. Het yurtenkamp bij het bergmeer Son-Kul ligt op een hoogte van 3000m. Hier zult u gaan overnachten. Dit meer is het één na grootste bergmeer van Kirgizië. Onderweg maakt u wandelingen en rijdt u paard naar de mooie plekjes waar geen auto’s komen. U kunt hier heerlijk ontspannen en genieten van de natuur. De heldere nachten leveren schitterende sterrenhemels op, die vele malen helderder zijn dan in Nederland.
 

Reisprogramma

Datum Beschrijving dagindeling en activiteiten
Dag 1
Aankomst Bishkek, transfer naar het hotel. Hier kunt u even uitrusten en ontbijten. Later hebt u een sightseeingtour door de hoofdstad Bishkek.
Overnachting: hotel in Bishkek.

Dag 2

U rijdt vandaag door de 40 km lange boomvallei die leidt naar het Issyk-Kulmeer. Het  is het één na grootste bergmeer van de wereld, waar de Kirgiezen zeer trots op zijn. De route gaat langs de noordzijde naar het dorp Gregorevka. 
Overnachting: hostel in Gregorevka.

Dag 3

 In de morgen brengt u een bezoek aan de Gregorevka vallei. Later gaat het verder naar de stad Karakol. Aangekomen in Karakol bezoekt u de oude Dunganen moskee, de Russische orthodoxe kerk en de bazaar. 
Overnachting: guesthouse Riverside in Karakol. 

Dag 4

U rijdt vandaag met een oude Russische jeep over een slechte weg naar de hotsprings in Altyn-Arashan. Hier kunt u een wandeling maken en een bad nemen in de hotsprings. 
Overnachting: guesthouse Riverside in Karakol. 

Dag 5

In het yurtenkamp Tort-Kul gelegen aan de zuidzijde van het Issyk-Kulmeer overnacht u twee nachten. Onderweg bezoekt u de rode vallei Jeti-Oguz en Skazka(sprookjes vallei), bestaande uit rode en gele zandstenen.
Overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul. 

Dag 6

U kunt vandaag de hele dag paardrijden op de zomerweide, deze bevindt zich tussen de bergen. Bomen heb je hier niet maar wel genoeg edelweiss. Een heerlijk gebied om paard te rijden. Onderweg komt u herders tegen, die hier met hun schapen, koeien en paarden leven. De lunch is een picknick op de zomerweide, waar u heerlijk kunt genieten van de frisse berglucht.  
Overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul. 

Dag 7

Na een goed ontbijt, verlaat u het Issyk-Kulgebied en rijdt u naar Eki-Naryn. Onderweg komt u door het dorp Kochkor, waar Kirgizische souvenirs te koop zijn. De souvenirs zijn gemaakt door de lokale vrouwen.
Overnachting: yurtenkamp in Eki-Naryn.

Dag 8

De reis gaat verder naar Tash-Rabat, een oude karavanserai vlakbij de Chinese grens. Onderweg bezoekt u de oude vestigingsruïne Koshoj-Korgon.
Overnachting: yurtenkamp in Tash-Rabat.

Dag 9

U hebt vandaag een rustige dag. U kunt een wandeling maken door de Kara-Kojun vallei of bergen beklimmen en genieten van een panorama uitzicht.
Overnachting: yurtenkamp in Tash-Rabat. 

Dag 10

Het Son-Kul meer ligt op een bergplateau van 3016 meter gelegen tussen 4000 meter hoge bergen en is de volgende bestemming waar u overnacht. De weg hier naartoe gaat via de Moldo-Ashuu bergpas (3250m). In de zomermaanden verblijven hier de herders met hun paarden, schapen en jaks. Hun Kymys(merriemelk) staat bekend als één van de besten van Kirgizië.
Overnachting: yurtenkamp in Son-Kul.

Dag 11

Vandaag rijdt u naar Chong-Kemin, een nationaal park gelegen tussen 4000 meter hoge bergen. 
Overnachting: familie in het dorp Karool-Dobo. 
Dag 12
Vandaag kunt u onder begeleiding van een lokale gids wandelen of paardrijden* in het nationaal park Chong-Kemin. De berghellingen zijn dicht bebost. De planten en bloemen bereiken hier soms een hoogte van 2 meter. Een adembenemend stukje natuur.
Overnachting: familie in het dorp Karool-Dobo. 

Dag 13

De reis gaat terug naar Bishkek, Onderweg bezoekt u de Burana toren, een oud minaret uit de 9e - 11e eeuw. Een klein museum met archeologische vondsten treft u hier ook aan.
Overnachting: hotel in Bishkek. 
Dag 14  ’s Morgenvroeg brengen we u naar het vliegveld Manas om de terugreis aan te gaan.

 

Het programma kan gewijzigd worden door onvoorziene gebeurtenissen zoals: weersomstandigheden en organisatorische moeilijkheden. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Reis: Cultuur en landschap.
Inbegrepen: alle overnachtingen, alle maaltijden,  activiteiten volgens programma, reisbegeleiding, vervoer, drinkwater en tee.
Niet inbegrepen: vliegreis, reisverzekering(en), andere dranken, persoonlijke uitgaven.
Wat mee te nemen: goede wandelschoenen, warme kleding, zomer slaapzak, regenkleding, zonnecrème, hoofddeksel tegen de zon.

Data en prijzen:

6 - 19 juli  2017                14 dagen, € 1565 per persoon (2 personen)
                                            14 dagen, € 1265 per persoon (min 3 personen)

3 - 16 augustus  2017     14 dagen, € 1565 per persoon (2 personen)
                                            14 dagen, € 1265 per persoon (min 3 personen)


De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 12 deelnemers.

Deze reis reserveren

  De yurten van de nomaden.Overnachten in de yurten van de nomaden.

 

De zeven stierenDe karavanserai van Tash-Rabat.

 

duganen moskeeDe Dunganen moskee.