de
en
nl
top

Ontdek Kirgizie

Kirgizië heeft een zeer gevarieerde natuur. Het ruwe landschap dat uit bergen, meren en vele waterstroompjes bestaat, biedt u alle mogelijkheid om foto’s te maken. De lokale bevolking in haar dagelijks leven zal u veel inspiratie geven om met prachtig beeldmateriaal thuis te komen.

Samengevat reist u met een auto van Bishkek naar Osh en komt u langs de meren Issyk-Kul, Son-Kul en Toktogul. Onderweg bezoekt u verschillende valleien en bezienswaardigheden. U reist van Osh terug naar Bishkek met een binnenlandse vlucht. De nachten brengt u door in guesthousen en yurten die onderweg op de route liggen. De heldere nachten hebben schitterende sterrenhemels, die vele malen helderder zijn dan in Nederland.
 

Reisprogramma

Datum Beschrijving dagindeling en activiteiten

Dag 1

We halen u op van het vliegveld Manas en brengen u naar een hotel in Bishkek. Na een korte rust en een ontbijt, maakt u een sightseeingtour door de hoofdstad Bishkek. Het overwinningsplein, staatsmuseum, Ala-Too plein, een beeldengalerij en de Osh bazaar zijn staan voor u op het programma.
Overnachting: hotel in Bishkek.

Dag 2

Na het ontbijt rijdt u naar Chong-Kemin(130 km), een nationaal park gelegen tussen 4000 meter hoge bergen. Onderweg bezoekt u de Burana toren, een oud minaret uit de 9e-11e eeuw. Een klein museum met archeologische vondsten treft u hier ook aan.
Overnachting: familie in het dorp Karool-Dobo. 

Dag 3

Vandaag kunt u onder begeleiding van een lokale gids wandelen of paardrijden in het nationaal park Chong-Kemin. De berghellingen zijn dicht bebost. De planten en bloemen bereiken hier soms een hoogte van 2 meter. Een adembenemend stukje natuur.
Overnachting: familie in het dorp Karool-Dobo. 

Dag 4

UU reist naar de stad Karakol via de noordelijke route om het Issyk-Kulmeer. Aangekomen in Karakol hebt u een sightseeingtour. Een bezoekt aan de Russisch Orthodoxe kerk, de oude Dunganen moskee in de vorm van een pagode en de bazaar staan op het programma. 
Overnachting: guesthouse Riverside in Karakol. 

Dag 5

In het yurtenkamp Tort-Kul gelegen aan de zuidzijde van het Issyk-Kulmeer overnacht u twee nachten. Onderweg bezoekt u de rode vallei Jeti-Oguz en Skazka(sprookjes vallei), bestaande uit rode en gele zandstenen.
Vandaag kunt u paardrijden op de zomerweide gelegen in de bergen. Onderweg kunt u Edelweiss vinden en herders met hun vee en schapen ontmoeten. De kans is er dat u uitgenodigd wordt door de herders om een kopje kymys (merriemelk) te drinken. 
Overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul. 

Dag 6

Vandaag kunt u paardrijden op de zomerweide gelegen in de bergen. Onderweg kunt u Edelweiss vinden en herders met hun vee en schapen ontmoeten. De kans is er dat u uitgenodigd wordt door de herders om een kopje kymys (merriemelk) te drinken. 
Overnachting: yurtenkamp in Tort-Kul. 

Dag 7

De reis gaat verder naar het Son-Kulmeer via de 32 Papegaai bergpas (3000m) naar het bergplateau op 3016 m hoogte. Onderweg komt u door het dorp Kochkor, waar Kirgizische vrouwen souvenirs maken en verkopen.
Overnachting: yurtenkamp in Son-Kul. 

Dag 8

De reis gaat vandaag verder naar het dorp Kyzyl-Oi. U verlaat het Son-Kulgebied via de Kara-Keche bergpas (3384m). Onderweg zijn er vele momenten om mooie foto’s te maken van de schitterende natuur.
Overnachting: familie in Kyzyl-Oi. 

Dag 9

U reis gaat verder naar het natuurreservaat Sary-Chelek. Een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van over 234 km2. De fauna in het bergachtig gebied is overweldigend. Naast het Sary-Chelek meer bevinden zich hier nog 6 andere meertjes en vele dieren zijn hier ook aanwezig.
Overnachting: familie nabij Sary-Chelek. 
Dag 10

 

Vandaag maakt u een dag wandeling door het natuurreservaat onder begeleiding van een lokale gids. Overdag hebt u een picknick in het natuurreservaat. 
Overnachting: familie nabij Sary-Chelek. 

Dag 11

De reis gaat verder naar Arslanbob, het grootste natuurlijke walnootbos ter wereld.
Overnachting: familie in het dorp Arslanbob. 

Dag 12

U maakt vandaag een wandeling door de walnootbossen. Onderweg is het heerlijk genieten en hebt u een picknick.
Overnachting: familie in het dorp Arslanbob. 

Dag 13

U zet de reis verder naar de stad Osh. De één na grootste stad van Kirgizië, die meer dan 3000 jaar oud is. Onderweg in Uzgen bezoekt u een minaret en een mausoleum van meer dan 800 jaar oud. Ze zijn gebouwd in de Karakhanid tijd.
Overnachting: guesthouse in Osh. 

Dag 14

Vandaag hebt u een sightseeingtour door de stad Osh. U bezoekt de heilige Sulajman berg, een pelgrimsplaats en u kunt ook de bazaar bezoeken.
Overnachting: guesthouse in Osh. 

Dag 15

U vliegt vandaag terug naar Bishkek. ’s Middags hebt u de mogelijkheid om nog enkele inkopen te doen in Bishkek
Overnachting: hotel in Bishkek. 

Dag 16

’s Morgenvroeg brengen we u naar het vliegveld Manas om u terugreis aan te gaan.

Het programma kan gewijzigd worden door onvoorziene gebeurtenissen zoals: weersomstandigheden en organisatorische moeilijkheden. Hiervoor vragen wij je begrip.

Reis: Ontdek Kirgizië.
Inbegrepen: alle overnachtingen, alle maaltijden, activiteiten volgens het programma, reisbegeleiding, vervoer en vliegreis Osh - Bischkek, drinkwater en tee.
Niet inbegrepen: vliegreis, reisverzekering(en), andere dranken, persoonlijke uitgaven.
Wat mee te nemen: goede wandelschoenen, warme kleding, zomer slaapzak, regenkleding, zonnecrème, hoofddeksel tegen de zon.

Data en prijzen:

13 - 28 juni  2017            16 dagen, € 1930 per persoon (2 personen)
                                            16 dagen, € 1540 per persoon (min 3 personen)

15 - 30 juli  2017              16 dagen, € 1930 per persoon (2 personen)
                                            16 dagen, € 1540 per persoon (min 3 personen)


De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 12 deelnemers.

Deze reis reserveren
 

 

 

 

Het museum op de Sulajman berg.Het museum op de Sulajman berg.
 

Het natuurgebied Sary Telek.Het natuurgebied Sary-Chelek.

 

Onderweg naar Say Telek.Een kleine tussen stop onderweg naar Sary-Chelek.

 

De bazaar van Uzgen.De ingang van de bazaar van Uzgen.